Kun haluat nauttia pastasta

Fresh pasta recipe

Kun haluat nauttia pastasta

Fresh pasta recipe

Kun haluat nauttia oikeasti pasta-ateriastasi

Kun haluat nauttia pastasta. Maailmassa ja lähikaupassasi on kymmenittäin erilaisia pastoja. On täysjyväpastaa, tummaa pastaa ja niin edelleen. Klassisesti pasta on tehty durumvehnäjauhosta, ja sitä haluat käyttää kun haluat herkutella. Jokapäiväiseen käyttöön terveellisemmät vaihtoehdot, täysjyväpasta esimerkiksi, ovat oivia vaihtoehtoja, mutta ollaanpas kerrankin rehellisiä: Durum-pasta vie sinut ja minut toiseen makumaailmaan. 

Durum-pasta maistuu parhaimmalta kermaisten tai tomaattipohjaisten kastikkeiden kanssa. Kun olet päättänyt mitä meinaat loihtia ruoaksi, seuraava kysymys on: mitä sen kanssa tulisi juoda..? Jos rakastat oluita tai viinejä, tämä katsaus on sinulle! 

  • Jos tykkäät täyteläisistä viineistä, kannattaa sinun myös yhdistellä ne täyteläisten ruokien kanssa. Jos tykkäät täyteläisestä punaviinistä, ota ruuaksi perinteinen, täyteläinen bolognese-kastike. Raikas valkoviini toimii erinomaisesti esimerkiksi raikkaan sitruunapastan kanssa! 
  • Koska pastaa pidetään erityisesti italialaisena ruokana, älä pelkää valita sen seuraksi myös italialaista viiniä! 

 

Klassisia makuja: 

Avokadopasta 

Kokeile hedelmäisiä valkoviinejä. Esimerkiksi chiileläinen Sauvignon Blanc on erinomainen valinta. 

Pasta Carbonara 

Kokeile runsasta punaviiniä, kuten Chiantia. Runsas ale-olut sopii myös oikein hyvin. 

Frutti di Mare / Äyriäispastat / kalapastat 

Äyriäiset ovat mauiltaan herkkiä, joten se kannattaa pitää mielessä. Raikas Chardonnay on usein erinomainen valinta. Jos haluat oluen, niin suodattamaton vehnäolut tuo samaa makumaailmaan esimerkiksi Frutti di Mareen.  

Muista: tässä asiassa ei ole olemassa faktaa, vaan kokeile eri viinejä ja oluita löytääksesi omat suosikkisi! Kokeile, analysoi, optimoi ja kokeile! 

Muista tykätä meistä Facebookissa ja jättää kommentti! Seuraa meitä myös Instagramissa!